Cyklisternes By

Odense gør en masse for cykelkulturen, og Stupid blev hyret til at hjælpe med en rebranding og ny kampagne- og kommunikationsplatform til “Cyklisternes By”. Den nye identitet skulle naturligvis være levende, dynamisk og i forandring. Nedenfor kan du se, hvordan vi skabte de designelementer, der danner grundlag for al det materiale, der siden er udviklet.
Vi har nu arbejdet sammen med Cyklisternes By på dette spændende projekt siden 2009, og kan allerede nu se, hvordan kendskabet til Odenses mange tilbud til cyklister er forbedret markant.

Gi' Livet Luft.

TV Spot som led i en forårskampagne for Cyklisternes By i Odense. En hyldestfilm til cyklen, foråret, byen, livet… og alle dem der vælger at snuppe cyklen fremfor bilen.

De Grafiske elementer

Identiteten er bygget op af få cykel elementer, der sammen med farverne kan kombineres udfra få, men bestemte, guidelines. Derigennem kan der skabes et utal af illustrationer, infografikker og animationer. Det et godt eksempel på hvordan vi arbejder med at gøre identiteter levende,og sikre at de kan forandre og tilpasse sig, uden at miste genkendelse.

Folder til Den Europæiske Cykelkonference

Ikke mange byer i Europa kan blære sig med flere cyklister pr. indbygger, end Odense kan. Eller kilometer cykelsti pr. indbygger… Det er da sejt.

Design

Med en markant farvepalette og en identitet, der der kan sammensættes i et utal af kombinationer, har vi skabt en imødekommende og dynamisk visuel ramme, som kan bruges til Cyklisternes By's mange forskellige aktiviteter. Fra festlige events, til rene infografikker om ændringer i trafikken.

Læs om vores metode

Oplevelse

Lige fra starten har vi samarbejdet om at skabe gode oplevelser mellem Odenses cyklister og Cyklisternes By. Team Integration - et cykelhold for bedre integration, der cykler Fyn rundt, Studiestartsfesten - hvor unge kunne vinde en ny cykel, guidede cykelture i Odense og omegn for seniorer, cykelkonkurrencer og forhindringsbaner for de små i efterårsferien, indvielse af skate- og bmx-park og meget meget mere...

Læs om vores metode

Strategi

Det var vigtigt for den langsigtede forankring af Cyklisternes By som noget positivt, at det kommunikative ikke spillede på folks dårlige samvittighed, men snarere opfordrede til at tage del i de gode oplevelser. Payoff'et blev derfor "Gi' livet luft", og i kommunikationen arbejdede vi med et dialogisk udgangspunkt, hvor vi aldrig var formanende eller belærende.
Udover det kommunikative, har Stupid stået for koncept, eksekvering og sammenhæng i alle kampagner – lige fra facebook, til tv reklamer og events.

Læs om vores metode

Del denne case med din bedste ven