Skarpline

Skarpline gør op med usexet projektstyring!

Skarpline er den nye dreng i klassen hvad angår digital projekt- og porteføljestyringsværktøjer. Dog betyder ny i denne sammenhæng hverken mindre kompetent eller mindre erfaren! Vi vil hellere kategorisere Skarpline som nytænkende, frisk, loyal og intelligent.

Vores opgave på dette projekt var at designe, formgive og indramme kommunikationen for hele Skarpline. Ligefra de første grundsten til det færdigt designede system og salgsplatform.

Skarpline.com

Håndtegnet håndværk

Vi ville ramme et udtryk af godt og stabilt håndværk, mens logoet skulle være unikt for Skarpline.

Inspiration

Via inspiration og andre kilder begyndte vi at få form på en illustrativ stil for logoet.

Craftsmanship

Det var vigtigt at vi havde et udtryk af at hver karakter var “håndlavet”, hvorfor logoet gerne måtte have mindre skønheds-”fejl” som ikke ville opstå hvis vi havde en ren digital tilgang til logoet.

Finde stilen

Vi var kort omkring en mere stram tilgang til det typografiske udtryk, men landede derefter på det mere organiske og retro-moderne udtryk.

Print-platform

Simpelhed frem for alt

Skarpline skal være simpelt. Simpelt i sit udtryk, simpel i brugen... Derfor var det også meget vigtigt for os, at hele det visuelle udtryk blev simpelt og uden overflødige elementer.

Vi lader det stærke logo og farvepaletten arbejde på sin egen fantastiske facon.

Wireframing og flow

Vi stod overfor designet af en enorm platform med et hav af templates, endnu flere enkelt-elementer, og krydsreferencer i ét væk. Kort sagt, et super komplekst projekt hvor overblik var nøglen.

Derfor startede vi naturligvis processen med at få form på brugerflow, placeringer og vægtning af elementer via en grundig wireframing. Wireframingen gør os i stand til at få hele projektet talt på plads, hvor ingen tænker på farver, effekter og visuelt udtryk.

Det er ikke nok at være lækker – fortæl det!

Skarpline er lækker, ingen tvivl om det! Men det er vi naturligvis nødt til at fortælle Verden, hvorfor der også blev designet og bygget et kommercielt website ved siden af web-applikationen.

Den kommercielle del er Skarpline’s salgs-platform, det er her hvor der dates, blinkes og lokkes. Og det virker efter sigende ret godt.

Fortæller om Skarplines lækkerhed

Den kommercielle del af projektet er en lækker platform som fortæller om alle de fantastiske features som Skarpline kommer med...

... lækkerhed er én ting, at gøre ting smartere er en anden

Selve applikationen Skarpline er blevet designet fra top til tå med brugeroplevelsen for øje. Der er intet der er overladt til tilfældighederne. Vi har konstant forsøgt at skubbe produktet og gennem flere lange dialoger og diskussioner kommet frem til hvad der højner brugeroplevelsen og værktøjet som helhed – igen med tanke på at projektstyring skal være et værktøj som rent faktisk skaber en mer-værdi, og endnu et værktøj som blot tager unødigt tid at skulle opdatere.

Skarpline applikationen

Skarpline app’en kan både fåes i en hosted og en stand-alone version. Systemet bygger på Microsoft’s stærke SharePoint system.

Et komplekst system, serveret på en nem og let-spiselig måde

Det har været en stor fornøjelse at arbejde med Stupid. Jeg har ikke ét sekund tvivlet på deres kompetencer, og er gentagne gange blevet imponeret over deres designs. Men det bedste ved Stupid er menneskerne bag. Uden dem havde vi aldrig nået det høje og professionelle niveau, som vi nu er endt ud med

Dan Storbaek

CEO

Design

Vi var fra starten bevidste om, at med et overlegent og unikt design ville Skarpline have den største chance på et i forvejen svært marked. Udfordringen var at gøre et udpræget IT produkt til noget, som stikker ud i mængden. Vi har haft stor kreativ frihed, hvilket har resulteret i en stærk sammenhæng i den visuelle profil...

Læs om vores metode

Oplevelse

Som et startup i Danmark med globale ambitioner har det været vigtigt at gøre oplevelsen med Skarpline unik. En stor del af denne udfordring er blevet løst med den meget personlige tone, der er i al kommunikationen omkring Skarpline.

Læs om vores metode

Strategi

Hvis man er den mest sexede, medfølger en naturlig interesse. Når interessen er vakt, og man prøver Skarpline, er produktet så gennemarbejdet, at man bliver hængende...

Læs om vores metode

Del denne case med din bedste ven