Social Viper

Social Viper tager eCommerce til de sociale medier og der hvor dine kunder er...

Social Viper tager e-handel til de sociale medier. Og selvom 1/3 af al internet-aktivitet er placeret på disse medier, er der mange, som har svært ved at forstå konceptet med e-handel på netop disse platforme…

Vores opgave

Vi ville kort og godt fortælle, hvor nemt det er at nå ud til forbrugeren, når man anvender den platform, som målgruppen allerede befinder sig på. Det kunne være eks. Facebook!

Storyboard elementer

Seje illustrationer
Tekstur og behandling
– wow!

Tankegangen

Med et univers baseret på øer fortalte vi historien om hvor svært det kan være at nå sin målgruppe på en given “ø”. Især hvis du eks. vil sælge niché-produkter til en snæver målgruppe.

Her er det sociale netværk fantastisk!

“Jeg har lige købt den her lipgloss med bacon smag…”

Jo jo, den er måske urealistisk! Men tanken er interessant... Det handler om at sælge et produkt til den kerne af forbrugere som rent faktisk har intersse i produktet. Den mere eller mindre afgrænsede gruppe kan man netop ramme ved at anvende de sociale medier. Her opgiver den gennemsnitlige bruger information om alt fra familære forhold og goegrafisk placering, til præferencer indenfor mad, musik og mode.

Desuden mente vi at systemet naturligvis skulle kunne udrulles på diverse mobil devices og tablets, hvorfor denne form for tilgang til media var en nødvendighed!

33%

1/3 del af aktiviteten på Nettet

– er på sociale medier! Det gør teknologien til et meget interessant marked rent kommercielt

14%

Kun 14% stoler på traditionel reklame

Vores køb bliver mere og mere farvede af hvad vores netværk og venner fortæller os om de produkter vi omgiver os med

Nej hvor heldigt du elsker statistik

– det gør vi nemlig også! Og lige omkring sociale medier er statistikken faktisk ret spændende. Se eks. Facebook statistik her

Det er heftige sager, ikk?

Statistikken er i vores verden de facts vi skal forholde os til i et projekt som dette. Det giver os en masse brugbar viden omkring hvad Social Viper som virksomhed hver dag står overfor.

Det var så vores job at kommunikere på den rigtige måde.

Stupid har været yderst professionelle. De var i særdeleshed gode til at komme i mål med et produkt, der levede op til vores forventninger. Det er ikke altid en let opgave at få kundens tanker og idéer materialiseret. Derudover så vil jeg fremhæve evnen til at overholde deadlines. Sidst men ikke mindst har vi fået rost videoen i vores internationale netværk af kunder og partnere.

Lisbeth Chawes

CEO, Social Viper

Unikke illustrationer

Vi ville skabe et unikt univers som “tilhørte” Social Viper. Derfor tog vi udgangspunkt i illustrationer og karakterer som kunne repræsentere de segmenter vi både ville skildre og ramme...

Med illustrationerne skabte vi et grundlag som vi kan udrulle på mange forskellige platforme. Eks. web, messestande, tryksager, m.v.

Rolle-liste

Med introduktionen af en masse karakterer med hver sin historie, har vi lagt op til en uendelig vidreudvikling af "rollelisten". Vi kan blive ved med at fortælle Social Vipers historie med udgangspunkt i karakterne.

Ydermere lægger hele universet op til at blive aktiveret i diverse andre medier på messer o.lign.

Design

Med et meget karakteristisk tegnefilms-univers ville vi gøre vejen fra fortælling til forståelse kortere end den meget tekniske forklaring, som egentlig ligger til grund for Social Vipers produkt. Med et illustreret univers kunne vi anvende virkemidler som urealistiske overdrivelser, meget karikerede karakterer og elementer som svævende øer. Og så er det jo bare super unikt!

Læs om vores metode

Oplevelse

Tanken – og oplevelsen efterfølgende – har været, at modtageren opfatter produktet som meget simpelt. Både i anvendelse, men også i den allerførste forståelse. Den rent kommunikative udfordring blev løst, og vi står med grafikker og karakterer, som kan foldes ud på alle tænkelige måder. Vi er allerede igang med at få lavet store papfigurer i menneskestørrelse af den kække gadesælger, så han kan komme med på messer rundt i Europa.

Læs om vores metode

Strategi

Hele universet lægger op til at blive foldet ud på flere medier, såvel digitalt og analogt, som i det virkelige liv. Derfor var det også særdeles vigtigt for os, at vi ikke "bare" lavede en film, som kunne leve i nogle måneder. Strategien har fra start været at skabe et univers med sjove og stærke personligheder, som kan videreudvikles og leve over lang tid og konstant være identitetsbærende for Social Viper. Når stilen er lagt, kan vi sagtens udvikle flere historier og karakterer i samme stil, og dermed er en levende identitet skabt...

Læs om vores metode

Del denne case med din bedste ven