Spoken Word Festival

Spoken Word Festival
Det talte, det improviserede, det sungne, det reciterede, det stille, flabede, forbudte, fortalte ord.

I forbindelse med Spoken Word Festivalen 2011, fik Stupid chancen for at skabe en ny identitet og kampagneunivers for festivalen. Festivalens første leveår havde været en stor succes, men der var et tydeligt behov for at skabe en mere tidssvarende og moderne linje, som kunne formidle idéen om det talte ord, på en engagerende og inspirerende vis.
Vores løsning tog udgangspunkt i de udøvende kunstnere, og vi fik skabt et stærkt og personligt udtryk med stor genkendelse. Festivalen fik et ansigt, og vi er stolte af at arbejde sammen med en så stærk kulturel udbyder. Spoken Word Festivalen er pissefed (for nu at bruge et lidt lavkulturelt adjektiv).

Spoken Word Festivalen er en odenseansk 3-dages festival, der hylder det talte ord. Under festivalen kan man opleve det talte, det improviserede, det sungne, det reciterede, det stille, flabede, forbudte, fortalte ord.

Håndskrevne digte

I og med Spoken Word Festival præsenterer digtere, rappere, poeter, forfatter og så videre, er det meget personlige holdninger der kommmer til udtryk. Derfor valgte vi at skrive teksten i hånden for at give det et mere personligt præg. Den håndskrevne tekst overførte vi til ballonerne, der symboliserer talebobler. Den håndskrevne tekst er et digt som kunstnerne selv har skrevet. Og med ballonen i munden på kunstneren vises deres ord pludseligt på en visuel måde. Visse ord er fremhævet, da de er relevante for hvad festivalen repræsenterer.

Farver

Festivalen bliver afholdt på forskellige scener, hvor farvet lys pryder scenen. Derfra kom inspirationen til identitetens farver og i de fotos Morten Lundrup skød, arbejdede vi bevidstmed at skabe hårde slagskygger, da det netop er det karakteristiske ved et skarpt scenelys. Iscenesættelsen. Spotlightet.

Plakater

Plakaten er sat helt enkelt op, hver med sin egen farve. 3 kunstnere blev brugt i år, og er sat ind på hver deres plakat, og har fået hver deres ballon / taleboble, med hver deres håndskrevne digt.

Programmet

Også programmet bar en af kunsterne på forsiden.

"Hvad....? Var min første reaktion, da jeg så det færdige udkast til det grafiske udtryk for Spoken Word Festival 2011 i Odense. Ved første øjekast virkede det helt anderledes og meget mere provokerende end jeg havde forestillet mig, da jeg så de første skitser.
Og straks efter - YES, det er sådan, det skal være - det fanger øjet og giver det en lille provokerende tvist.

Efter flere måneders daglige kontakt med de tre portrætter og de farvede balloner med påtrykte ord er jeg stadig glad og stolt over, at vi satsede og valgte et grafisk udtryk, som udfordrer og ægger til eftertanke.

Rigtig mange tak til Stupid Studio, som har mødt os med udfordringer og stor professionalisme. Vi anbefaler jer med glæde til samarbejdspartnere."

Jens Peter Madsen

Festival-arrangør

Design

Den første simple visuelle tanke var taleboblen. Det var også klichéen, og derfor arbejdede vi videre på den idé og skabte en scene, hvor udvalgte artister på festivalen står med en oppustet ballon med deres ord, skrevet på den. En elegant sammensmeltning af metaforen for det talte ord, artisterne og selve festivalen.
Derudover udarbejdede vi en ny identitet og designlinje for festivalen, som havde mere kant og som kunne formidle det finkulturelle på en spiselig og indbydende måde.

Læs om vores metode

Oplevelse

Ved at bruge en taleboble – ballonen – med poetens egne ord skrevet direkte på, skabte vi en plakat, som var et direkte billede på selve oplevelsen. Et nærværende og intenst udtryk og med hårde slagskygger i fotoet, for at lede tankerne hen på det skarpe scenelys.

Læs om vores metode

Strategi

For at lykkes i markedsføringen af en festival for det talte ord, er man nødt til at bløde det op og arbejde med oplevelsen omkring ordet. Gøre det visuelt og håndgribeligt. Det havde vi en del dialog om, og det lykkedes at formidle festivalen på en ny og inspirerende måde.

Læs om vores metode

Del denne case med din bedste ven