Trimmet Tegnestue

Trimmet Tegnestue Disse drenge ved, hvordan en byggeproces skal køres. Vi satte form på det.

Ordet trimmet stammer fra den gamle talemåde, om at et trimmet byggeri er et godt byggeri. Ordet er bredt i sin betydning og favner i sin mening også over selve byggeprocessen – at den har kørt godt og smertefrit. Trimmet Tegnestue er en lille virksomhed, der tegner, projekterer, byggeleder og overleverer byggeprojekter i alle størrelser.

Identiteten er diskret og nedtonet i sit udtryk, men udstråler samtidig høj kvalitet og seriøsitet.

Logoet trækker referencer til byggebranchen og den markante skråstreg i R’et er ført ud i de illustrationer og visuelle elementer, der er en del af den samlede identitet.

Man kommer ind til Stupid og fornemmer en rodet og spraglet affære, hvor der bliver taget let på tingene. Men når man går igen efter det første møde, er det med følelsen af at være blevet ramt med en forhammer af topprofessionalisme, 100% engagement og en udsøgt fornemmelse for detaljen.

Mikael Paulsen

Partner i Trimmet Tegnestue

Logo og farver

Typografien er tegnet op fra bunden, og skaber et stabilt logo. R'et skiller sig ud, det symboliserer rum, støtte og bjælker og rundingerne på typografien, bløder det hele lidt op, da det også skal være menneskeligt og ikke for hårdt. Farverne er med deres nedtonede og rolige farver inspireret fra naturens materialer og det man bruger i en byggeproces: Træ, sten, tegl, ler, kobber...

Ikoner

Ikonerne er tegnet i en enkelt og tynd streg, for at bibeholde tegnestuens stil og trække på referencer fra arkitektegninger - enkelt, stramt og geometrisk. Af samme årsag, har vi også valgt at lave simple mønstre som tekstur til Trimmet Tegnestue. Linierne er taget fra R'et i logoet og duplikeret, så det danner det skraverede mønster.

Mønstret bliver brugt i forskellige sammenhænge – f.eks. i ikonerne. De er som udgangspunkt tænkt som kun sort/hvide, men på nettet vil de også fremstå som grønne, når man fører musen hen over dem og klikker på dem.

Brevlinie

Brevlinien er holdt enkel og font og farver fra identiten bruges og videreføres.

Billeder

Vi samarbejdede med fotograf Morten Lundrup, der tog alle billeder til Trimmet. Billedstilen er bevidst valgt i sort/hvid da det giver et mere tungt og maskulint udtryk, som passer godt på branchen og giver en tyngde i deres udtryk. Billederne har fået en smule grain for at gøre dem mere rå i udtrykket.

Design

Den troværdighed og sikkerhed man mærker med Trimmet ombord på et projekt, ønskede vi også var tilstede i designet og identiteten. Det skulle være roligt, tillidsvækkende og først og fremmest troværdigt. Deres erfaring og faglige spænd imellem byggeledelse og arkitektur var interessant rent designmæssigt, og identiteten er skabt så den appellerer bredt på tværs af disse fagområder.

Læs om vores metode

Oplevelse

Vi har allesammen hørt om håndværkere, der ikke overholder aftalerne, budgetter der skrider og byggeprojekter der løber løbsk, ikk'da? Alt det laver Trimmet om på, og vi fulgte dem tæt i et halvt år for at forstå deres kerne og dér, hvor de virkelig tilfører værdi til et byggeprojekt. Og det er netop i den gode oplevelse. Med Trimmet som tovholder fungerer tingene. Det bliver en god oplevelse.

Læs om vores metode

Strategi

Der lå et større strategisk arbejde i at forstå og respektfuldt simplificere deres arbejdsproces fra start til slut, og igennem vores samarbejde fik vi barberet deres ydelse ned til fem skridt enhver byggeproces gennemgår: Afklaring og forventningsafstemning, Fra skitse til tegninger, Byggeplaner og tilladelser, Udbud og entreprenørvalg, Byggeledelse og aflevering.

Læs om vores metode

Del denne case med din bedste ven